• General secretary: +420 606 054 649
  • Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
This image for Image Layouts addon

NOMINAČNÍ ZÁVOD INFINITY OPEN 2024

Napsal Martin Novotný
Nominační závod Infinity Open 2024

Ve dnech 18.-19.05.2024 se v německém Philippsburgu konal již 21. ročník závodu Infinity Open. Vzhledem k tomu, že vedení Asociace Sportovní Dynamické Střelby České Republiky vybralo tento závod jako kvalifikační na MS 2025 v Jižní Africe a ME 2026 v Maďarsku, zařadilo ho do svého kalendáře mnoho českých střelců.
Jedná se o závod s dlouhou tradicí, který má renomé. Oblibu závodníků si získává skvělou atmosférou, propracovaností střeleckých stanovišť a možností každého účastníka porovnat síly se střelci nejvyššíúrovně.
Třetí dekádu své historie závod započal dramaticky. Počasí jakoby chtělo vyzkoušet schopnosti pořadatelů, a tak se na střelnici v předvečer hlavního závodu snesl opravdu prudký déšť. Stanoviště se začala topit ve vodě a jen nezměrným úsilím za použitíčerpadel se podařilo vodu ze střelnice odvádět. Pro sobotní ráno tak bylo vše připraveno.
Závod byl opět velice kvalitní, a to po všech stránkách. Střelci však vždy nejvíce ocení stage design. A ten byl u tohoto závodu zkrátka úžasný. Jednotlivé stage byly velmi různorodé a závodník tak nemohl mít pocit, že se v závodě něco opakuje. Velkou výzvou pro závodníky byla složitost jednotlivých stanovišť. Pravidelně se totiž stanoviště daly střílet hned několika postupy a bylo důležité, aby si konkrétní závodník zvolil postup, který bude nejlépe odpovídat jeho střeleckému stylu. Přestože
stanoviště kladla na závodníky vysoké nároky stran jejich střeleckých dovedností, byla vždy dynamická a zábavná. Střídaly se tak často velice dlouhé vzdálenosti a těžké terče spolu s terči kde to chtělo pořádně „šlápnout na plyn.“ Střílelo se na různé druhy kývaček, pojezdů, z nakloněných plošin, pouze jednoruč atd…
A čeští střelci se nenechali rozhodně zahanbit. V divizi Open obsadil druhé místo Miroslav Havlíček. V divizi Open kategorii Lady obsadila Martina Šerá druhé a Lenka Hořejší třetí místo. V divizi Standard obsadil první místo Zdeněk Liehne. V divizi Production zvítězil Michal Štěpán a v kategorii Lady této divize byla třetí Hana Najmonová. V divizi Classic pak David Zvěřina získal bronz. V divizi Production Optics byl celkově druhý Martin Kameníček a v kategorii Senior této divize si zlato odvezl Miroslav Zapletal.
Všichni uvedení závodníci tedy skvěle reprezentovali naši asociaci ve světě. Radost z výsledků jim snad ulevila od bolavých nohou – dva dny běhání v mokrém písku, z něhož byl tvořen povrch střelnice, byly hodně znát!

DVC
Image
Image

© 2024 ASDSČR CZ. All Rights Reserved.
PROVOZOVATELEM STRÁNEK JE ASOCIACE SPORTOVNÍ DYNAMICKÉ STŘELBY ČESKÉ REPUBLIKY, Z.S., SÍDLEM: U PERGAMENKY 1511 / 3, 17000 PRAHA, IČ: 45768811, ZAPSÁNA U MS V PRAZE, SP. ZN.: L 3466